Produkter för dig som tränar CrossFit - Atletbutiken
  Hem » CROSSFIT

Vad är Crossfit Och Vilken Utrustning Behöver Man

Crossfit är en träningsform för alla oavsett ålder eller vilken form du befinner dig. Crossfit som träningsform är baserat på naturliga rörelser som sitta ned, stå upp, springa, lyfta, hoppa, klättra, kasta, knuffa och släpa. Alla dessa rörelser har vi naturligt i oss och dessa ligger till grund för de övningar som man strävar efter för att bemästra och utvecklas inom crossfit. Crossfit är en riktigt rolig och utmanande träningsform för såväl motionär eller elitidrottare.

 

Vad ingår i träningsformen CrossFit

När man tränar crossfit utmanar man sina svagheter och träningen är konstant varierande. Givetvis finns det också varianter inom crossfit som är riktade mot särskilda mål som t.ex. långdistanslopp, kraftsporter, styrka, tyngdlyftning, simning, gymnastik m.m. Det kan säkert låta lite luddigt vad crossfit egentligen är, men grundprincipen i crossfit är dock den samma: Konstant varierade funktionella rörelser usom utförs med hög intensitet för att uppnå fysisk prestationsförmåga. I crossfit är målet att bli så allsidig som möjligt och tränningen innefattar rörlighet, kondition, uthållighet, styrka, explosivitet, snabbhet, smidighet, koorditnation, precision och blans. Listan kan göras lång. Träningen sker med bl.a. skivstång, hantlar, kettlebells, räcke, romerska ringar, klättringsrep, hopprep, konditionsmasiken och andra redskap samt den egna kroppsvikten. Ofta tränas crossfit i grupp och många uppskattar just den gemenskapapen och det sociala inom crossfit.


Crossfit träningsprogram

Crossfit som träningsmetod är inte baserat på något speciellt program eller schema, utan principer som träningen baseras på. Dock väljer en hel del att följa egna programmeringar för att t ex bli strakare i specifika moment, eller förbättra konditionen och vill ha träningen mer anpassad efter just det eller om målet t ex är att tävla i crossfit.


Crossfit tillbehör och utrustning

Eftersom crossfit är så brett och innefattar extremt många olika sporter i en och samma träningsform kan behovet av personlig utrustning till träningen vara högst individuellt. Vissa använder ett träningsbälte som stöd för bålen vid tung belastning eller många repitioner. Tejp till tummarna i tyngdlyftningen eller ett par pull up grips för att händerna inte ska ta allt för mycket stryk av att göra många repitioener i räcket. Knäskydd för värme runt knäna eller extra support vid t ex tunga lyft och knäböj. Nedan har vi listat utrustning som är populär att använda när man utövar crossfit.      

 

 

 

Läs mer
Produkter
12 36 72
Totalt 75 poster
Sida 1 av 3
1 2 3

POPULÄRT JUST NU

 • från 59 SEK
 • Star Nutrition
  från 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Linnex
  138 SEK
  ( 179 SEK )
 • från 20 SEK
 • från 119 SEK
 • 599 SEK
  ( 714 SEK )
 • 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Universal Nutrition
  699 SEK
 • 429 SEK
  ( 449 SEK )
 • Customer Location

  Select your preferred currency below.