Hem » Programmering

John Ploggel programmering

Programmering by John Plogell

Nu kan vi stolt erbjuda två typer av Individuell programmering utformad av CrossFit atleten John plogell. En styrke programmering och en konditions programmering. John utövar CrossFit på heltid och är aktiv med ett mål mot CrossFit Games som är VM i CrossFit. En kort summering av vad CrossFit är kan ni läsa längre ner i texten. John har en lång bakgrund inom träning, som bl a boxning, tyngdlyftning och CrossFit. Under Johns mångåriga kärriär inom tyngdlyftning tog han sig till SM och har samarbetat med några av Sveriges bästa tyngdlytare. Sedan fyra år tillbaka har John utövat CrossFit på heltid och jobbat som tränare på flera av Stockholms största CrossFit gym. De senaste sex månaderna har John bott och jobbat i Abu Dahbi som tränare på CrossFit Abu Dabi, men har nu beslutat sig för att flytta hem till Sverige igen och fortsätta jobba med träning på hemmaplan.

 

Vad är då CrossFit

I CrossFit tränar man styrka och uthållighet med hjälp av funktionella övningar. Ofta tränar man under hög intensitet med t ex så många repitioner som möjligt under tid. Men träningsformen Crossfit riktar sig mycket bredare än så, det handlar om att förbättra sin svagheter men samtidigt bevara sina styrkor som utövare. För att utvecklas dina fysiska nivåer som Crossfitutövare krävs det att du optimerar din träning utifrån dina förutsättningar.

 

Konditions Programmering:

Konditions programmering är för dig som kanske har ett race i blicken, ska springa t ex midnattsloppet eller liknande lopp, men även för dig som bara vill förbättra din konditon och öka ditt välmående.

I denna programmering tränar vi alla våra olika system. Nedan kan du läsa om vad som ingår i konditions programmeringen:

 

Återhämtningsträning

Detta är en lågintsiv träning där träningen kan se ganska kontinuerlig ut. Allt beror självklart på vad DU önskar men om man t ex vill bli bättre på löpning så blir detta långdistans passet.

 

Tröskelträning

Syftet med tröskelträning är att lära oss att förskjuta tröskeln så vi klara att springa snabbare och längre utan att få mjölksyra i musklerna.

 

Tröskel+Vo2Max

Detta är en zone där vi varken optimerar det ena eller det andra, men jobbar på vår uthållighetsgräns. Vi kommer jobba i intervaller med ett specifikt tempo.

 

Vo2Max

Syftet med denna zone är att öka syreupptagningsförmågan, men även förbättra uthålighet och snabbhet. Denna zon tränar även de allra flesta muskulära egenskaper.

 

Styrke Programmering:

Styrkeprogrammering är till dig som vill bli starkare i din bas som utövare. Där jobbar vi mycket med basövningar och kompletterar med det som du önskar att lägga lite extra fokus på.

Vill du t ex bli starkare i benen så kommer vi självklart att ha vårat första fokus där, men även komplettera med en del andra övningar som självklart kommer gynna dig på alla sätt och vis i din styrkeutveckling.

Alla programmeringar kommer självklart tillämpas ute från dig och din situation som individ. Vi alla har olika utgångslägen och det är där ifrån vi kommer anpassa alla program.

Läs mer
Produkter
12 36 72

Customer Location

Select your preferred currency below.

NO HIDDEN FEES. SHIPPING INCLUDES ALL TAXES AND FEES