Proteinpulver | Här hittar du bästa proteinpulvret - Atletbutiken
  Hem » KOSTTILLSKOTT » Proteinpulver

Proteinpulver

Proteinpulver är marknadens populäraste kosttillskott och bland de första kosttillskotten som tillverkades. Hos Atletbutiken hittar du ett brett sortiment av noga utvalda produkter och varumärken. Vår ambition har alltid varit att hitta kosttillskott produkter med en variation för att det ska passa dig som konsument oavsett om du vill ha ett billigt proteinpulver, gott proteinpulver eller det bästa proteinpulvret. Vi har märkt att många efterfrågar veganska proteinpulver, därför har vi utökat det sortimentet så nur har vi mer vegetariska alternativ.

 

Vad är proteinpulver?

Proteinpulver kan i korta drag beskrivas som ett kosttillskott rikt på protein, med avsikt att bidra till muskelväxt för fysiskt aktiva där styrka och muskelmassa är viktigt. Proteinpulver har sitt ursprung från bodybuilding och styrkesport där det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med protein genom en vanligt kosthållning. De sista tio åren har proteinpulver också blivit populärt bland andra typer av idrottsutövare och motionärer. Mycket på grund av effektiviteten och tillgängligheten som proteinpulver representerar. Protein brukar kallas för kroppens byggstenar. Det behövs bland annat för att bygga upp celler och för att bilda enzymer och hormoner. Många är rädda att inte få i sig tillräckligt mycket protein. Men faktum är att nästan alla får i sig mer protein än de behöver, eftersom protein finns i större eller mindre mängd i nästan all mat.

Proteinpulver är koncentrerat protein gjort på animalisk eller plantbaserad råvara, i pulverform. I teorin kan proteinpulver därför göras av vilka matvaror som helst, men det är vissa råvaror som skiljer sig ut från mängden som bättre kandidater. Detta bygger på karaktärer som tillgänglighet, smak, och vilka typer av aminosyror som de innehåller. Proteinkällor går att dela in i två huvudgrupper. Plantbaserade även kallade veganprotein och animaliska källor där Whey Protein är det mest populära och mest förekommande och sm är tillverkat av vassle.

 

Proteinpulver Whey

Vassleprotein är den typen av protein som oftast används i proteinpulver, eftersom att de båda innehåller samtliga av de essentiella aminosyrorna. Whey protein, det mest populära valet, är en vätska som blir kvar som en biprodukt från ostproduktion. Det vattenlagret du kan se på toppen av crème fraichen eller yoghurten är också whey. . Det tunna lagret med klar vätska som lägger sig på toppen av crème fraiche och yoghurt, är också whey. Under tillagningen av whey protein tas vätskan genom flertalet processer som pastörisering, raffinering och filtrering där proteinet skiljs från fett, kolhydrater och andra ämnen som man inte önskar ha i den färdiga produkten. Vätskan blir sedan torkad till pulverform och det tillsätts andra essentiella ingredienser. Whey Protein är det vanligaste proteinpulvret som används som ett snabbt proteintillskott. Vanliga namn på dessa är Whey-80 eller Whey-100. Skillnaden på dessa är att Whey-80 är ett vassleprotein koncentrat (WPC) och whey-100 är ett vassleprotein isolat (WPI).

 

Proteinpulver Kasein

Kaseinprotein är ett protein som kommer från mjölkprotein och mjölkprotein har en positiv effekt på din muskeltillväxt och återhämtning efter träning. Naturliga produkter som innehåller kasein är bland annat vanlig komjölk. Det innehåller 80% kaseinprotein och 20% vassleprotein. Kaseinprotein är ett protein som tas upp långsamt av kroppen. Därför rekommenderar man att ta detta innan läggdags för bästa resultat. Direkt efter att du har tränat vill du ta ett proteinpulver som tas upp snabbt men under tiden du sover och kroppen återhämtar sig är det bästa alternativet ett protein som tas upp långsamt. Kroppens långsamma sätt att ta upp kaseinprotein på leder till en långsammare frisättning av aminosyror i proteinet. Kaseinprotein kommer alltså att finnas i ditt matsmältningssystem och finns i ditt matspjälklingssystem under en längre period och på så sätt förse din kropp med aminosyror under denna tid. Kaseinprotein ska förvaras i rumstemperatur och har en hållbarhet på cirka 2 år om den förvaras sluten i sin förpackning. En av kaseinets många fördelar är just känslan av mättnad. Eftersom kasein är ett mer krämigt protein än vanligt whey protein / vassleprotein minskar hungerkänslan efter intag och det är något jag föredrar innan läggdags

 

Veganskt Proteinpulver

Det finns mängder av människor som av olika anledningar föredrar att äta en vegansk kost eller är överkänsliga mot laktos. I dessa fall är ett veganprotein optimalt för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med protein för att må bra, bygga muskler och få ut det mesta ur din träning.

 

Kosttillskott och bästa proteinpulvret

Det du ska tänka på innan du väljer ditt proteinpulver är att det är endast ett kosttillskott och ersätter ej en varierad kost och där för är det viktigt att det endast konsumeras ihop med en alldaglig kost.

Läs mer om proteinpulver här

Läs mer
Produkter
12 36 72
Totalt 63 poster
Sida 1 av 2
1 2

POPULÄRT JUST NU

 • från 59 SEK
 • Star Nutrition
  från 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Linnex
  138 SEK
  ( 179 SEK )
 • från 119 SEK
 • från 20 SEK
 • 599 SEK
  ( 714 SEK )
 • 429 SEK
  ( 449 SEK )
 • Universal Nutrition
  699 SEK
 • 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Customer Location

  Select your preferred currency below.