Vassleisolat - Whey Protein Isolate (WPI)

Vassleisolat eller som det heter på engelska whey protein isolate är ett proteinpulver som är renare än ett koncentrat och passar därför dig som letar efter ett proteintillskott med högre kvalitet. Ett isolatprotein har mindre fett och kolhydrater än ett WPC och högre proteinhalt. Ett isolatprotein bör även vara fritt från laktos

 

Vad är isolate protein

Man kan säga att vassleprotein är indelat i tre olika renhetsgrader där samtliga tre proteinsorter är fullvärdiga och fungerar bra som ett komplement till din övriga kost. Vassleprotein är det vanligaste och mest populära proteintillskottet för de som har en aktiv livsstil och tränar. Vassleisolat (whey isolate) är en renare variant där vasslet filtrerats och processat längre för att få fram ett mer rent proteintillskott.


Genom reningsprocessen minskar andelen kolhydrater och fett som nästintill blir obefintligt vilket även resulterar i minskat mjölksocker och därav är isolatprotein laktosfritt eller mycket lågt på laktos. Detta gör att många som får problem med magen va proteinpulver tycket att dessa proteintillskott fungerar bra och väljer därför ofta isolatprotein som tillskott.


Vanligtvis har ett isolerat proteintillskott en renhet på ca 90–93% i torrvikt (som ren råvara) men efter smaksättning och stabilisering av vasslet brukar en färdig produkt landa på ca 85–90% protein. Då dessa proteinpulver har mindra fett och kolhydrater brukar ett vassleisolat upplevas som något tunnare i konsistensen.

 

Fördelar med vassleisolat

Givetvis är den höga proteinhalten en bidragande faktor till att många väljer ett isolat men kanske inte den främsta. Då isolatproteinet är nästintill fritt från laktos känner många sig mindre uppblåsta i magen vilket underlättar mycket i vardagen och träningen.
Samtidigt som proteinet är skonsamt mot magen har du också ett snabbare upptag på ett vassleisolat än ett vasslekoncentrat. Det snabba upptaget av proteinet stimulerar din proteinsyntes på ett bättre sätt genom att förhöja koncentrationen av aminosyror i blodet. Detta kan hjälpa dig att motverka muskelnedbrytningen och hålla din kropp i anabolt muskeluppbyggande tillstånd.

 

När ska man ta vassle isolate protein

Ett vassleprotein kan intas vilken tid som helst på dygnet som ett komplement till den dagliga kosten. Ett intag av vassleprotein isolat kan vara en stor fördel för många, särskilt om du har känslig magen.


Brukar du använda ditt proteintillskott direkt efter träningspasset rekommenderar vi att du använder ett isolatprotein då det stimulerar proteinsyntesen på ett snabbare sätt än ett koncentrat. Isolatprotein är även att föredra som proteintillskott om du går på strikt diet då detta innehåller mindre fett och kolhydrater samtidigt som det är mer skonsamt för magen.

 

Rent protein utan tillsatser

Letar du efter ett rent protein utan tillsatser är ett isolatprotein ett utmärkt val. Många produkter som innehåller isolat brukar heta antingen Whey 100, ISO Whey Protein eller Whey Isolate men det viktigaste är att du tittar på innehållsförteckningen så att det är ett rent whey protein isolate (WPI).
Har du hittat rätt produkt bör du välja naturellt protein om du inte vill ha några tillsatser, sötningsmedel eller aromer.

 

Läs mer

TOPPSÄLJARE

Filter Laddar...
Fabrikat:  

Customer Location

Select your preferred currency below.