C-vitamin för ökad hälsa

För att du ska få ut det mesta möjliga av din träning så är det viktigt att du äter rätt. C-vitamin är ett ämne som behövs vare sig du tränar eller ej. Men för dig som tränar är det ännu viktigare att få i dig allt som kroppen behöver. Det märks när du inte äter rätt! Den nyttan som C-vitamin gör för kroppen är att den ser till att stärka ditt immunförsvar. Det är alltså lättare att bli förkyld eller sjuk på annat sätt om du har en brist på C-vitamin. Men det är inte allt det goda som vitaminen gör. Den hjälper till även med uppbyggnaden av brosk och benvävnad. Vitaminen är en stark antioxidant och hjälper kroppen att ta upp järn. Därför bör man ta C-vitamin och järn tillsammans.

Vikten av C-vitamin

C-vitamin finns i frukt och grönsaker. Det är ett värmekänsligt ämne och bör därför inte hettas upp. Det är också anledningen till att det inte är säkert att du får i dig tillräckligt med C-vitamin under en dag. Med hjälp av vårt kosttillskott kan du känna dig säker på att du får i dig din dagliga dos. I och med att du som tränar svettas mycket och kanske till och med går på någon diet så kan det kännas tryggt att veta att alla vitaminer och mineraler intas i rätt mängd vid rätt tid. Är du trött? Känner du dig svag? Upplever du en större irritation än vanligt? Då kan du ha brist på C-vitamin. Köp vårt kosttillskott redan idag och få bättre resultat under träning och vila.

 

Ingen risk för överdosering

Skörbjugg var en ganska vanlig sjukdom, eller tillstånd, som sjömän ofta fick förr. På sina långa resor över havet var det vanligt att sjömännen inte fick i sig tillräckligt med C-vitamin. Sjukdomen består av en mängd otrevliga symptom som i förlängningen kunde bidra till att patienten avled. Så illa blir det sällan idag, men om man äter en kost utan frukt och med endast kokta eller grillade grönsaker så kan man ändå ha en allvarlig brist på C-vitamin. Det finns inte någon risk för överdosering att oroa sig för.

Läs mer

TOPPSÄLJARE

Produkter

Customer Location

Select your preferred currency below.