Läs Om ZMA hos atletbutiken.com

ZMAZMA - Fairing

ZMA är ett vitamin-/mineraltillskott i koncentrerad form som innehåller zink, magnesium och i många fall vitamin B6. Vitamin B6 underlättar upptaget av zink och magnesium i kroppen. Tillskott av dessa näringsämnen har många tränande individer nytta av.

Zink

Zink bidrar till normal proteinsyntes och påverkar omsättningen av kolhydrater och fettsyror. Både zink och vitamin B6 bidrar till immunsystemets normala funktion. Zink hjälper även till att bibehålla en god testosteronnivå i kroppen, vilket kan ha en betydande effekt för muskeltillväxten. Livsmedel som kött och mejeriprodukter är zinkberikade, men det är svårt för kroppen att absorbera zink från kosten. Tränar man mycket och svettas är det framförallt zink kroppen förlorar mycket av. Brist på zink kan leda till bl.a. depression och matsmältningsproblem, därför kan det vara fördelaktigt att tillsätta zink via kosttillskott.

Magnesium

Magnesium är en mineral som är nödvändig för att upprätthålla en god elektrolytbalans, energiproduktion och omsättningen av kalcium. Magnesium bidrar till normal nerv-och muskelfunktion och rekommenderas att intas innan nattsömn. Magnesium finns i flertalet livsmedel, men förekommer mest frekvent i baljväxter, bladgrönsaker, kött, fisk och skaldjur. Upptaget av magnesium hämmas av högt protein- och kolhydratsintag, vilket kan förklara varför många som tränar hårt kan ha brist på det. Brist på magnesium kan leda till bland annat depression, migrän eller i värsta fall till insjuknande i diabetes. Även magnesium kan alltså vara fördelaktigt för många att tillsätta via kosttillskott.

Vitamin B6

Vitamin B6, även kallat pyridoxin, är nödvändigt för proteinomsättningen och har betydelse för exempelvis nervernas funktion.

Customer Location

Select your preferred currency below.