Hem » KOSTTILLSKOTT » Vitaminer & Mineraler » Self D Vitamin
1+ 99 SEK
2+ 95 SEK
3+ 89 SEK
4+ 85 SEK
5+ 79 SEK

Self D Vitamin

1+ 99 SEK Ord. Pris (119 SEK)
2+ 95 SEK
3+ 89 SEK
4+ 85 SEK
5+ 79 SEK
1 2 3 4 5
(4/5) Baserat på 7 betyg.
Artnr: S50

Produktbeskrivning

Self D Vitamin

Self D Vitamin (kolekalciferol) som är den aktiva formen av D-vitamin 3 är i själva verket ett hormon som bildas när huden exponeras för ultraviolett strålning. D-vitamin har en mängd fysiologiska effekter i kroppen. Mest känt är D-vitamin för att det ökar upptaget av kalcium och stärker skelettet. D-vitamin spelar också en viktig roll i immunförsvaret genom att reglera aktiveringen av T-celler och inflammatoriska processer. D-vitaminbrist kan således leda till benskörhet och ökad risk för infektioner och autoimmuna sjukdomar.

  • Ökat Upptag av kalcium
  • Stärker skelettet
  • Solvitaminet

 

Har du D vitaminbrist

Vår huvudsakliga källa till D-vitamin är solljus som hjälper oss att omvandla kolesterol i huden till D-vitamin. Små mängder D-vitamin finns också i fet fisk och mejeriprodukter.

D-vitaminbrist är mycket vanligt på våra breddgrader då solen under vinterhalvåret inte är tillräckligt stark för att vi ska kunna producera D-vitamin. Man ser också en ökad förekomst av sjukdomar förknippade med D-vitaminbrist i de länder som ligger långt från ekvatorn.

Ett intag av Self D Vitamin är ett enkelt och säkert sätt att få i sig D-vitamin. Våra förfäder tillbringade mycket tid i solen och vår kropp har lärt sig ta till vara på energin i solljuset för att producera denna livsviktiga faktor för immunförsvar och skelettets tillväxt. Då vi inte längre exponeras för solljus på samma sätt är ett tillskott nödvändigt.

 

Hur mycket Vitamin D behöver du

Man har på senare tid upptäckt att det rekommenderade dagliga intaget (RDI) för D-vitamin är på tok för litet. Enligt ny forskning behövs mellan 1000-5000IU per dag vilket är nästan 10ggr högre än rådande RDI. SELF omninutritions ”Vitamin-D” innehåller 2000IU eller 50mcg koleokalciferol (Vitamin D3) per tablett. Risken för överdoseringen är liten då en dag i solen på sommaren producerar tiotusentals IU av D-vitamin.

Vitamin D3 är i själva verket ett hormon som bildas när huden exponeras för ultraviolett strålning. Vitamin D understödjer en mängd positiva effekter i kroppen såsom reglering av hormoner, immunförsvaret, upptaget av kalcium och uppbyggnad av benstomme. På senare tid har man även sätt att D-vitamin har en mycket viktig roll för immunförsvarets funktion och viktminskning. Ett intag av kosttillskottet Self D vitamin i samband med sund kost och ett aktiv friluftsliv en avgörande faktor för hälsan och muskeltillväxt.

 

Innehåll Self D vitamin

Innehåll: D-vitamin/50 mcg, 2000 IU per tablett. (1000%) av RDI*
Dosering: 1 tablett dagligen
Förpackning: 100 tabletter

Ingredienser Per tablett
Vitamin D 50ug 100% av RDI

 

Övriga ingredienser: stabiliseringmedel (E460, E572, E551)

Streckkod: 7350009158893

Produktomdömen

Lämna ett omdöme

Klicka på bilden som visar en symbol för J för att skicka iväg meddelandet.

Omdöme (0)

Mer info

Leveransinformation

Leveransinformation

Läs mer om våra leveransvillkor i våra köpvillkor.

Blogga om

Blogga om

Customer Location

Select your preferred currency below.