Hem » PERSONLIG UTRUSTNING » Dragremmar

Dragremmar

Dragremmar används främst för att du inte ska tappa greppet oavsett och det är för marklyft, latsdrag eller pull ups. Det gemensamma med dragremmar är att de används i just dragövningar för att du ska kunna göra några repetitioner till utan att greppförmågan ska vara en bristande faktor. Remmarna snurras runt skivstången eller draghandtaget för att händerna ska sitta fast tight runt metallen. Det finns en mängd olika typer av dragremmar beroende på vilken sorts träning de ska användas för. Ett urval av de draghjälpmedel du hittar hos oss på Atletbutiken.

 

Dragremmar - No.1 SportsVilka dragremmar ska jag välja

Du bör tänka på att välja dragremmar som passar dina handleder. En för smal dragrem kommer antagligen att bli mer obekväm på grund av den tunga belastningen. Men en för bred rem kommer inte att sitta bra. Som en tumregel kan du försöka anpassa tjockleken efter dina handleder. De flesta föredrar dragremmar i storlekar omkring 1,5 tum men det kan alltså ofta vara bekvämare att välja en lite tunnare modell, särskilt om du är kvinna. Pröva dig gärna fram till vilken dragremsmodell som passar just dig. Det finns också rena damdragremmar. När det gäller längden på dragremmar beror det inte bara på storleken på händer och handleder utan även på storleken på det som ska greppas. För situationer där du behöver ett längre grepp, välj en längre dragrem. Hellre för lång än för kort är regeln som gäller här.

 

VIlket Material är bäst på dragremmarna

Det finns lite olika material att välja mellan till dina dragremmar. Läderremmar och mockaremmar har fördelen att de är lite mer töjbara och gör handlederna mer flexibla än med ett stumt material. Dragremmar läder har lättare att forma sig bättre efter ditt grepp och rekommenderas särskilt när just flexibilitet är viktigt. Bomullsremmar och nylonremmar är lite stummare. Nylon glider lättare i situationer där du vill kunna släppa dragremmarna. Bomull är bekvämt mot huden medan nylon kan upplevas som lite mer irriterande. En viktig aspekt att ta hänsyn till är därför om dragremmen kommer att ligga direkt mot naken hud eller mot en ärm eller liknande. Ett material med hög friktion direkt mot huden kommer att skava, och du kan i så fall vilja ha extra skydd för handlederna. Mer avancerade dragremmar kan kombinera olika typer av material och till exempel använda nylonremmar med gummizoner för högre friktion.

 

Behöver jag dragremmar

I så hög utsträckning som möjligt ska du träna utan remmar, men det är en generell regel. Kör du exempelvis väldigt många set chins och vill lägga fokus på att överbelasta ryggen så kan de exempelvis ha sin plats. Vill du bli stark utan remmar så bör dock merparten av din träning självklart genomföras utan. Om du helt struntar i det och enbart vill bygga på dig muskler så är dragremmar ett bra komplement. Greppstyrkan kan kännas undermålig för många nybörjare, men den utvecklas i regel tämligen snabbt.

 

Dragremmar för tyngdlyftningDragremmar Tyngdlyftning

Tränar du regelbundet tyngdlyftning och vill spara på dina händer och grepp är så kallade OL dragremmar att föredra. Dessa dragremmar är anpassade för tyngdlyftning genom att vara av en kortare modell som enkelt frigörs vid ryck och snatch. Dragremmen är kortare i sin modell och på så vis används den endast ett varv runt stången och därför släpper den enkelt vid träning av tyngdlyftning. Dessa dragremmar för tyngdlyftning passar även mycket bra för funtionell träning och workouts då det även ingår mycket moment från tyngdlyftningen där.

Guide om dragremmar

Läs mer
Produkter
Totalt 36 poster
Sida 1 av 3
1 2 3

Customer Location

Select your preferred currency below.