EAA

EAA är en förkortning av essentiella aminosyror (på engelska Essential Amino Acids) och de essentiella aminosyrorna är de aminosyror kropppen inte kan producera själv, utan som vi måste tillföra via kosten. Aminosyror fungerar som byggstenar till protein, som i sin tur bygger upp kroppens muskler. Det finns totalt 20 aminosyror, som konstruerar proteiner med olika egenskaper och 9 av aminosyrorna är essentiella, leucin, lysin, fenylalanin, treonin, valin, histidin, isoleucin, tryptofan och methionine, varav leucin, isoleucin och valin är grenade aminosyror (BCAA). Fördelningen i en aminosyraprofil skiljer sig mellan olika proteinkällor, vilket är anledningen till att olika sorters protein har olika kvaliteter. Vid otillräckligt intag av EAA kan viktiga kroppsfunktioner som immunförsvar och muskelproteinsyntes påverkas negativt. Skillnaden mellan ett proteinpulver och aminosyror är att proteinet måste brytas ned innan kroppen kan ta upp det, aminosyrorna är delade och på så viss kan dem tas upp snabbare i kroppen och därför rekommenderas aminosyror ofta innan träning.

Bästa EAA

Konsumerar du aminosyror i form av hela matproteiner är det en bra början. Tränar du mycket kan det vara svårt att få i sig tillräckligt från bara kosten, då är ett  EAA tillskott att rekommendera. Den kraftiga ökningen av proteinsyntesen är direkt bunden till den snabbt stigande aminosyratillgängligheten i blodomloppe och för att få ut det bästa av din EAA bör ca 10 g intas på tom mage ( d.v.s. tidigast två timmar efter måltid innehållandes protein) före träning, men även direkt på morgonen innan du äter frukost. Detta skapar den mest anabola miljön för dina muskler.
  • Ökar proteinsyntesen
  • Minskar muskelnedbrytning
  • Snabbt upptag

 

Vegansk EAA

Idag framställs EAA oftast i syntetisk form istället för animaliskt ursprung, vilket är fördelaktigt när du vill använda dig av veganska tillskott.

 

Läs mer om EAA här

Läs mer

TOPPSÄLJARE

  • 175 SEK
    ( 219 SEK )
  • Customer Location

    Select your preferred currency below.