Hem » PERSONLIG UTRUSTNING » Hopprep » Speed rope

Speed Rope

Speed Rope används vanligen inom olika workouts eller boxning där det ofta är en del av träningen. Atletbutiken är en av butikerna som har bäst utbud av speed ropes och hopprep i Sverige. Vi har noggrant valt ut ett sortiment som gör att alla ska kunna hitta ett speed rope oavsett om du är nybörjare eller proffs och riktar in dig mot att tävla.

 • Snabba hopprep för double under
 • Stort utbud av speed ropes
 • Hopprep för wod & konditionsträning

 Burpee Speed Elite Speedrope

Hur väljer jag rätt speed rope

När du ska köpa ditt första hopprep ska du tänka på att du väljer ett hopprep som passar dig och din träningsnivå. Det som skiljer alla olika speed ropes åt är främst tyngden på handtagen, kullgret i handtagen, material på vajer och vilken tjocklek det är på din vajer. Är tanken att du ska göra väldigt många hopp under en längre period är det viktigt att du väljer lätta handtag för att inte riskera att bli trött i underarmarna. Valet av vajer beror också på din nivå och hur mycket fart du kan hantera under dina hopp. Väljer du en tjockare vajer ökas luftmotståndet och väljer du en smalare vajer går den snabbare genom luften och sätter vilket gör att du vinner tid under en wod.

 

Snabba speed rope för double unders

Inom funktionell fitness används hopprepen frekvent och är en vanligt inslag i alla typer av workouts. I en WOD (Workout Of The Day) är det mycket vanligt att man ska hoppa hopprep och göra antingen enkel hopp (single unders) eller dubbelhopp (double unders). För att dun ska hinna och klara av att göra double unders är det nästan omöjligt om du inte använder dig av ett speed rope. Ett Speed Rope är det ofta kullagrat hopprep som snurrar mycket fort och som oftast vägen väldigt lite. Ofta är handtagen till speed ropes gjorda av aluminium för att vara så lätta som möjligt.

 

Läs mer

TOPPSÄLJARE

 • 465 SEK
  ( 489 SEK )
  Slut i lager
 • 284 SEK
  ( 299 SEK )
 • Totalt 27 poster
  Sida 1 av 3
  1 2 3

  Customer Location

  Select your preferred currency below.