Hem » PERSONLIG UTRUSTNING » Träningsbälte

Träningsbälte, Lyftarbälte & GymbälteNo.1 Sports Wod Belt Army - Lyftarbälte

Ett träningsbälte hjälper dig att hålla kontroll över ditt båltryck och skyddar hela din rygg tunga lyft. Vilket är då det bästa lyftarbältet för dig? Det är självklart mycket svårt att svara på då det skiljer mycket på de olika bältena i utformning, material och hårdhet etc. Främst används ett träningsbälte vid tunga lyft eller när du tränar och ska göra många repetioner. Sporter där det är mycket vanligt med träningsbälte är funktionell fitness, tyngdlyftning och styrkelyft. Då dessa sporter ser annorlunda ut i utförande så används det även olika sorters bälten för att vara så optimala som möjligt. Ett lyftarbälte kan skilja sig mycket i material och kan bla vara gjorda av läder eller neoprene.

 

Träningsbälte För Tyngdlyftning

Ett lyftarbälte för tyngdlyftning har vissa krav att uppfylla för att vara godkända vid tävling. Självkklart går det bra att använda vilket bälte du önskar vid din träning av tyngdlyftning. Kravet för att ditt bälte ska vara godkänt på tävling i tyngdlyftning är att det har en max bredd på 12 cm. Utöver detta kan ditt bälte vara i vilket material eller tjocklek du önskar. Tränar du mycket wods och snabba workouts är det däremot inga krav på ditt bälte vid de olympiska lyften.  Det som skiljer ett typiskt bälte för tyngdlyftning mot andra bälten är att det brukar vara hälften (5cm) så brett från slutet av revbensbågen från sida till sida och ca 12cm baktill. Denna skillnaden gör att du blir rörligare och därför kommer bältet ge dig den önskvärda rörligheten för tyngdlyftning samtidigt som du får ditt stöd.

 

Träningsbälte för funktionell träning

Vilket träningsbälte som är det bästa för specifika workouts är nästan omöjligt att säga då det beror mest på vad du behöver då dessa programmeringar innefattar allt från gymnastiska övningar till tyngdlyftning och styrkelyft. Men vilket lyftarbälte är då vanligast att använda för funktionell fitness? Vi skulle nog vilja säga ett neoprene bälte med kardborre och smartspänne. Dessa är utformade av mjukt neoprene material och används för att vara ett flexibelt lyftarbälte och ett allroundbälte. Ett lyftarbälte med kardborre och smartspänne kallas ofta wod bälte pga sin flexibilitet. Självklart går det komplettera sin träningsväska med både ett bälte för tyngdlyftning och ett bälte för styrkelyft då dessa grenar även utövas i funktionell träning.

 

Träningsbälte För Styrkelyft

Ett lyftarbälte som används vid Styrkelyft (knäböj, marklyft & bänkpress) är till för att ge bålstöd framförallt i övningarna knäböj och marklyft. Dessa lyftarbälten utmärker sig lite då de är grövre och tjockare än andra. Denna utformning beror på att bältet utsätts för mycket högt tryck vid dessa övningar då de går under begreppet tunga basövningar. Marklyft och knäböj är de övningar då du kan belasta kroppen med som allra mest vikt och därför är det oerhört viktigt att skydda ryggen med ett komplett bälte som ger rätt stabilitet. Det bästa materialet ett lyftarbälte är gjort av är läder och det är även det vanligaste på marknaden. Det finns även olika typer av spänne här för att vara så bekvämt för dig som möjligt, hävarmsspänne, snabbspänne (QR spänne) och gaffelspänne. Tävlar du i styrkelyft är det oerhört viktigt att du får ett godkänt bälte för din tävling. Det finns en specifik certfiering ditt bälte ska ha för att få vara godkänt vid tävling som kallas att det är IPF Godkänt.

 

Sammanfattning om träningsbälten

Oavsett om du utövar funktionell fitness, styrkelyft, tyngdlyftning eller bara tränar på gym så har atletbutiken det du behöver för att köpa online. Atletbutine.com säljer gymbälte för alla sporter och oavsett vad du söker och tränar så hittar du det hos oss. Vi säljer styrkebälte gjorda av läder, skinn eller neoprene för att det ska passa just dina önskemål. För oss är det viktigast att du hittar ett gymbälte oavsett om du är dam eller herr som är bäst för just dig och din sport. Vi tycker att även om du tränar vanlig styrketräning på gym så bör du använda dig av ett magbälte som minimerar skaderisken för dig.

Läs mer
Filter Laddar...
Fabrikat:  

Customer Location

Select your preferred currency below.