Veganprotein | Bästa Veganska Proteinpulvret | atletbutiken
  Hem » KOSTTILLSKOTT » Proteinpulver » Veganprotein

Veganprotein - Veganska ProteinpulverVeganprotein - Self Omninutrition

Vegetabiliska proteiner även kallat vegan protein är lösningen för dig som är vegetarian, vegan eller för dig med mjölk- eller äggallergi. Det är även ett bra alternativ för dig som vill variera ditt proteinintag. Ett vegetabiliskt protein (även kallat vegetariskt protein eller växtprotein) framställs från grönsaker, baljväxter eller frön. Ett vegetariskt protein har ett lägre biologiskt värde än animaliska proteiner och anses inte vara fullvärdigt då vegetabiliska proteiner ofta saknar eller har ett väldigt lågt innehåll av en eller flera aminosyror. Med biologiskt värde menas hur väl ett protein tas upp och tillfredsställer människans behov av samtliga aminosyror. Det betyder att du i genomsnitt endast kan tillgodogöra dig omkring 65 till 75 % av proteinet i vegetabiliska proteinpulver. Detta kan vara bra att ha i åtanke om du exempelvis går på diet och behöver komma upp i en viss mängd protein per dag.

Vegetabiliska proteinpulver passar dig som antingen är vegetarian, vegan eller som har någon typ av allergi eller intolerans mot exempelvis mjölkprotein eller ägg. Genom att ta ett vegetabiliskt proteinpulver till en måltid eller kombinera olika proteinsorter kan man åstadkomma en bättre aminosyraprofil som är i klass med animaliska produkter. Ett vegetabiliskt protein passar därför även som ett kosttillskott för dig som vill variera ditt proteinintag.

 

Vegan Proteinpulver som kosttillskott

Protein kommer i alla möjliga livsmedel, former och kosttillskott. Det som däremot är viktigt att veta och skiljer ut protein från protein är deras biotillgänglighet och biologiskt värde. Med det här menar man att en proteinkälla innehåller mer eller mindre kompletta värden av de essentiella aminosyrorna. Hur mycket av proteinet är tillgängligt för kroppen och redo för användning och nedbrytning? Det här mäter man oftast i animaliska produkter eller så talar man fullvärdigt vassleprotein. Åtminstone i en icke-klinisk miljö som på ett gym eller mellan vänner. Därför är det viktigt för veganer att hålla koll på detta, vad alternativen är och hur man kan få i sig ett fullvärdigt protein, gå ner i kroppsfett och förbättra kroppskompositionen.

 

Vilket är det bästa veganska proteinpulvret

Veganer kan med fördel välja och vraka mellan hampaprotein, risprotein-, ärt och havreprotein, eller veganska blandprotein. Det absolut bästa för upptagningsförmågan och den biologiska värdeprofilen är blandproteinet. Detta är för att innehållen kompletterar varandra och skapar ett komplett proteinpulver som oftast inte behöver addera andra livsmedel på sin egen aminosyrebas för att ge dig maximala fördelar. Dock vill du alltid se till att du har en god kolhydratkälla med dig när du vill optimera proteinupptaget, din återhämtning och därmed dina resultat. Varför inte göra en fantastiska god gröt med havregryn, veganskt blandprotein med chokladsmak och två bananer? Det blir förmodlig en inte godare eller mer optimalt för dina resultat än så.

 

Läs mer
Produkter
12 36 72

POPULÄRT JUST NU

 • från 19 SEK
 • från 59 SEK
 • 398 SEK
  ( 429 SEK )
 • 429 SEK
  ( 449 SEK )
 • 599 SEK
  ( 649 SEK )
 • från 215 SEK
 • Self Omninutrition
  279 SEK
  ( 399 SEK )
 • Star Nutrition
  från 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Sportlab
  248 SEK
  ( 349 SEK )
 • Star Nutrition
  från 87 SEK
  ( 89 SEK )
 • Skull Smash Ammoniak
  från 179 SEK
 • Customer Location

  Select your preferred currency below.