Hem » Kosttillskott » Proteinpulver » Veganprotein

VeganproteinVeganprotein - Self Omninutrition

Vegetabiliska proteiner även kallat veganprotein är lösningen för dig som är vegetarian, vegan eller för dig med mjölk- eller äggallergi. Det är även ett bra alternativ för dig som vill variera ditt proteinintag.

Ett vegetabiliskt protein (även kallat vegetariskt protein eller växtprotein) framställs från grönsaker, baljväxter eller frön. Ett vegetariskt protein har ett lägre biologiskt värde än animaliska proteiner och anses inte vara fullvärdigt då vegetabiliska proteiner ofta saknar eller har ett väldigt lågt innehåll av en eller flera aminosyror. Med biologiskt värde menas hur väl ett protein tas upp och tillfredsställer människans behov av samtliga aminosyror.

Det betyder att du i genomsnitt endast kan tillgodogöra dig omkring 65 till 75 % av proteinet i vegetabiliska proteinpulver. Detta kan vara bra att ha i åtanke om du exempelvis går på diet och behöver komma upp i en viss mängd protein per dag.

Vegetabiliska proteinpulver passar dig som antingen är vegetarian, vegan eller som har någon typ av allergi eller intolerans mot exempelvis mjölkprotein eller ägg.

Genom att ta ett vegetabiliskt proteinpulver till en måltid eller kombinera olika proteinsorter kan man åstadkomma en bättre aminosyraprofil som är i klass med animaliska produkter. Ett vegetabiliskt protein passar därför även som ett kosttillskott för dig som vill variera ditt proteinintag.

Läs mer

TOPP 5

  • 199,00 SEK
  • Produkter
    12 36 72

    Customer Location

    Select your preferred currency below.

    NO HIDDEN FEES. SHIPPING INCLUDES ALL TAXES AND FEES