Hem » PERSONLIG UTRUSTNING » Wrist Wraps

Wrist Wraps - Handledsstöd & HandledsskyddWrist wraps - atletbutiken

Handledsstöd hjälper dig att stabilisera dina handleder vid framförallt press övningar. Att använda Wrist Wraps är en billig försäkring för dig att minimera skaderisken eller om olyckan redan skett kan du även använda dem i rehab syfte för att inte skadan ska bli värre.

 

Vilket är bästa materialet på Wrist Wraps 

Det vanligaste materialet som används för wristwraps är elastisk linda där hårdheten varierar. Utövar du crossfit eller tyngdlyftning är det vanligast att använda en mjuk linda som ger dig bättre flexibilitet men samtidigt det stöd du behöver. Självklart beror ditt val på vad du själv önskar att använda och ditt val av övning du utövar. Något som också kan skilja de olika lindorna åt är längden på lindorna. Det vanligaste är att de är 30-50cm men självklart är det också högst individuellt. För att din a wrist wraps ska sitta kvar runt handleden så fäster du dem med kardborre.

 

Wrist Wraps och Handledsstöd för CrossFit

Crossfit är en mycket speciell sport att välja material till då variationen på övningar varierar enormt. Men de vanligaste handledslindorna och mest sålda är en mjukare variant där du får en bättre flexibilitet då de ej begränsar din rörlighet som en styvare.

 

Wrist Wraps IPF & Styrkelyft

Tävlar du i styrkelyft måste du ha handledsstöd som är godkända av IPF. Detta innebär att den IPF godkända utrustningen har blivit godkänd av IPF och är då tillåten att tävla i på tävlingar som går under IPF (International Powerlifting Federation). För att få utrustning godkänd av IPF krävs det att du betalar en licensavgift samt att du får utrustningen kontrollerad och godkänd. IPF Godkända wrist wraps finns idag tex från Titan eller SBD

Läs mer

TOPPSÄLJARE

 • 229 SEK
  ( 249 SEK )
 • 144 SEK
  ( 179 SEK )
 • 269 SEK
  ( 299 SEK )
 • Produkter
  Totalt 40 poster
  Sida 1 av 4
  1 2 3 4

  Customer Location

  Select your preferred currency below.