Köp bäst PWO prestationshöjande ✓Stort utbud | Atletbutiken
  Hem » KOSTTILLSKOTT » PWO

PWO – ett prestationshöjande kosttillskott

Att träna blir populärare och populärare och i samband med det så vill fler och fler få ut så mycket som möjligt av sitt tränande. Idag finns det en mängd olika PWO produkter för alla olika typer av träningsformer och målsättning som inte fanns för 10 år sedan vilket gör det mycket svårare att hitta rätt. Många vill ha en PWO för att öka uthålligheten, energi, fokus och styrka. Andra anledningar är att minska muskelnedbrytning, få muskelpump och tryck samt optimera hormonell miljö.

 

PWO för rätt tillfälle

Är man ute efter ökad uthållighet så bör man välja ett PWO med beta-alanin och koffein i. Beta-alanin är ett ämne som på kort sikt fått stor uppmärksamhet både bland idrottsforskare och verksamma idrottare. Dock är de flesta studier som har publicerats fokuserade på högintensiva prestationer. Koffein är en vanlig ingrediens i en PWO eftersom att det finns många studier som bevisar att uthållighetsprestationer blir bättre då ens upplevda ansträngning blir mindre. När man vill öka sitt fokus och mentala energi så ska man ta ett PWO med ren koffein i då det finns studier som visar att ens koncentrationsförmåga blir bättre, man blir vaknare och mer uppmärksam. När man tränar styrka och vill ha en extra boost under sitt pass är en PWO med kreatin i att rekommendera. Fördelen med att välja en PWO med kreatin är att många använder det och det är ett studerat ämne inom träning och idrottsnutrition. Kreatinets huvuduppgift är att öka prestationen vid högintensiv träning såsom styrketräning vilket på sikt är utslagsgivande för ens träningsresultat. När man tränar så vill man att ens muskler ska brytas ner så långsamt som möjligt. Då ska man välja ett PWO som innehåller BCAA (trion leucin, isoleucin och valin).

Det är vanligt att personer tar bild på sig direkt efter träning då blod pumpats till musklerna vilket skapar ett muskeltryck som gör att de ser större ut vilket många upplever som en prestationshöjande effekt. Det är ett ganska nytt område att forska inom men mycket intressant. För att bygga muskler är det viktigt att ens muskeluppbyggande hormonerna mår bra genom bra kost och sömn. Detta är något som på PWO produkter vill innehålla därför att det ständigt görs forskning på olika ämnen och dess inverkan på utsöndringen av dessa hormoner. Zink har visat sig viktig för normal muskeluppbyggande hormoner och en fungerande proteinsyntes. Örter som aminsyror som arginin, tribulus terrestris och D-asparaginsyra är också av intresse vid forskning.

Hos atletbutiken.com kan du köpa PWO, vi har ett stort urval av olika pre work outs.

Pwo är en förkortning av pre workout, alltså något du tar innan din fysiska aktivitet. Pwo har på senare tid blivit ett av de mest populära tillskotten på marknaden. Det finns en mängd olika varianter på detta tillskott som kan hjälpa dig på olika sett beroende på vad du har för målsättning med din träning. Vissa ökar din mentala fokus, ger dig mer pump, bättreuthålligheteller gör dig mer explosivDen gemensama nämnaren är att pwo har till uppgift att öka din prestation under din fysiska aktivitet.

 

Prestationshöjande Kosttillskott

Prestationshöjande medel kan delas in på flera sätt, tex genom fokus eller uthållighet. Exempel på prestationshöjare är koffein och kreatin. Koffeinet är ett centralstimulerande preparat och verkar på det sättet att det höjer prestationsförmågan en kort tid efter intag. Koffeinbaserade preparat intas därför vanligtvis på tom mage (för påtagligare effekt) 30-60 minuter före träning. Det ökar förmågan till ansträngning genom att blockera kroppens trötthetssignaler. Kreatin däremot är ett preparat av sorten monohydrat och verkar långsammare och tas ofta dagligen under en period för att kroppen ska kunna fylla sina kreatinfosfatdepåer vilka i sin tur bidrar positivt till kroppens förmåga att utföra fysiskt arbete. Läs mer om kreatin här

Många av de prestationshöjande kosttillskotten på marknaden innehåller ofta också andra ämnen än endast de ovan nämnda, som exempelvis aminosyran beta-alanin som för vissa personer kan ge en kliande känsla som dock är helt ofarlig. En annan aminosyra som ofta också tillsätts i prestationshöjare är arginin. Syftet med beta-alanin och arginin är att ge en känsla av "pump" vilket sker till följd av den ökade blodcirkulationen dessa aminosyror i samband med fysisk aktivitet tros ge.

Läs mer
Produkter
12 36 72
Totalt 64 poster
Sida 1 av 2
1 2

POPULÄRT JUST NU

 • från 59 SEK
 • Star Nutrition
  från 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Linnex
  138 SEK
  ( 179 SEK )
 • från 119 SEK
 • från 20 SEK
 • 599 SEK
  ( 714 SEK )
 • 429 SEK
  ( 449 SEK )
 • 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Universal Nutrition
  699 SEK
 • Customer Location

  Select your preferred currency below.