BCAA - Köp BCAA Hos Atletbutiken.com

BCAA - nyckeln till att öka din prestation

BCAA är tre förgrenade aminosyror som din kropp inte kan skapa själv, utan därför måste tillföras utifrån. De tre aminosyrorna är leucin, isoleucin och valin. BCAA är en förkortning av den engelska termen för förgrenade aminosyror branched-chained amino acids. För många som tränar regelbundet är målet att öka sin muskelmassa så snabbt och hälsosamt som möjligt. BCAA har bevisats kunna bidra till detta genom att kunna öka din förmåga att prestera. BCAA är ett renodlat kosttillskott som tas upp direkt av blodomloppet för att maximera din prestation och återhämtning. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt träningspass.

 

Förklaringen till den kroppsliga kemins fördelar av BCAA

BCAA gör att du kan träna betydligt hårdare utan att tappa din ork. Förklaringen är att aminosyrorna är en bra energikälla för dina hårt arbetande muskler, samt att dess sammansättning ökar fettoxidationen. Det i sin tur gör att de ökade energibehoven blir tillfredsställda. Detta har konstaterats i ett flertal studier. Dessa studier har även kunnat påvisa att BCAA bidrar till att spara på det glykogen som finns som lagrade kolhydrater i din muskelmassa.

 

Vad är BCAA egentligen?

BCAA står för Branched-chained amino acids (grenade aminosyror) och innefattar de tre aminosyrorna leucin, isoleucin och valin. De tre aminosyrorna är essentiella och de kan kroppen inte skapa själv. Du måste med andra ord få i dig dem på annat sätt, och med all rätta eftersom de har visat sig ha en mycket positiv effekt på musklernas proteinsyntes. Är muskeltillväxt ditt mål är BCAA ett måste. BCAA finns att köpa hos Atletbutiken som dryck och i tablett/kapselform.

BCAA - No.1 Sports
BCAA och styrketräning.

Att öka prestationsförmågan när det kommer till styrketräning är något många vill uppnå eftersom ökad prestation innebär ökad muskeltillväxt.

BCAA har i flera studier visat sig vara en potent prestationshöjare och fungerar som en utmärkt energikälla för arbetande muskler på grund av dess unika metabolism. BCAA fungerar inte bara som en energikälla utan ökar också fettoxidationen vilket gör att du kan träna hårdare utan att bli trött i och med att de ökade energibehoven blir mätta. Detta gäller både för högintensiv träning och uthållighetsträning.

Ett annat sätt BCAA kan fungera prestationsökande på är dess förmåga att spara på glykogenet under träning. Glykogen finns som lagrade kolhydrater i muskelvävnaden och fungerar som bränsle för musklerna under intensiv träning.

Detta gör att det är viktigt att ha glykogen tillgängligt om du tränar hårt under en längre tid. En positiv inverkan på återhämtningen efter träning har också märkts i samband med använding av BCAA.

 

Läs mer
Produkter
12 36 72

POPULÄRT JUST NU

 • från 59 SEK
 • 599 SEK
  ( 649 SEK )
 • Star Nutrition
  från 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • från 19 SEK
 • 449 SEK
 • från 25 SEK
  ( 35 SEK )
 • från 215 SEK
 • Star Nutrition
  499 SEK
  ( 636 SEK )
 • 483 SEK
  ( 549 SEK )
 • från 20 SEK
 • Customer Location

  Select your preferred currency below.