Vad är BCAA egentligen?

BCAA står för Branched-chained amino acids (grenade aminosyror) och innefattar de tre aminosyrorna leucin, isoleucin och valin. De tre aminosyrorna är essentiella och de kan kroppen inte skapa själv. Du måste med andra ord få i dig dem på annat sätt, och med all rätta eftersom de har visat sig ha en mycket positiv effekt på musklernas proteinsyntes. Är muskeltillväxt ditt mål är BCAA ett måste. BCAA finns att köpa hos Atletbutiken som dryck och i tablett/kapselform.

BCAA - No.1 Sports
BCAA och styrketräning.

Att öka prestationsförmågan när det kommer till styrketräning är något många vill uppnå eftersom ökad prestation innebär ökad muskeltillväxt.

BCAA har i flera studier visat sig vara en potent prestationshöjare och fungerar som en utmärkt energikälla för arbetande muskler på grund av dess unika metabolism. BCAA fungerar inte bara som en energikälla utan ökar också fettoxidationen vilket gör att du kan träna hårdare utan att bli trött i och med att de ökade energibehoven blir mätta. Detta gäller både för högintensiv träning och uthållighetsträning.

Ett annat sätt BCAA kan fungera prestationsökande på är dess förmåga att spara på glykogenet under träning. Glykogen finns som lagrade kolhydrater i muskelvävnaden och fungerar som bränsle för musklerna under intensiv träning.

Detta gör att det är viktigt att ha glykogen tillgängligt om du tränar hårt under en längre tid. En positiv inverkan på återhämtningen efter träning har också märkts i samband med använding av BCAA.

 

Läs mer

TOPP 5

 • från 169,00 SEK
 • 118,72 SEK
 • från 199,00 SEK
 • 349,00 SEK
 • 399,00 SEK
 • Produkter
  12 36 72

  Customer Location

  Select your preferred currency below.

  NO HIDDEN FEES. SHIPPING INCLUDES ALL TAXES AND FEES