Whey Protein | Billigt Vassleprotein | Stort utbud | Atletbutiken
  Hem » KOSTTILLSKOTT » Proteinpulver » Whey Protein - Vassleprotein

Whey Protein - VassleproteinVassleprotein - No.1 Sports 100% Whey Protein

Whey Protein är ett av de mest populära och använda kosttillskotten. Utvecklingen har resulterat i att tillverkarna idag kan erbjuda prisvärda produkter med mycket bra smaker vilket innebär att populariteten har skjutit i höjden de senaste åren.

Vilket som är det bästa whey proteinet beror ofta på en persons egna förutsättningar, men generellt brukar ett proteinpulver av vassle tillhöra den kategorin tack vare sina utmärka egenskaper för en aktiv person.

Normalt brukar man i folkmun tala om vassleprotein, ofta även kallat Whey protein. Whey protein har ett högt biologiskt värde vilket innebär ett snabbt upptag av kroppen. Protein är uppbyggt av långa kedjor av aminosyror som spelar en nyckelroll i uppbyggnaden av muskler.

 

Ska man använda Whey 80 eller Whey 100

Ofta brukar man i generella termer prata om Whey 100 och Whey 80 som indikerar om det är ett vassleisolat (whey isolate) eller vasslekoncentrat (whey concentrate). Whey Isolate har genomgått fler filtreringsprocesser och kännetecknas av ett högre procentinnehåll av protein, ofta över 85%, minimalt med fett och laktos och passar därmed alldeles utmärkt för laktosintoleranta. Whey 80 avser normalt ett vasslekoncentrat som är den mest använda varianten tack vare ett attraktivare pris, fylligare konsistens och bättre smaksättning.

Vid val av whey protein av vassle så rekommenderar vi att man tar hänsyn till om man är känslig för laktos, smakpreferenser samt konsistens, pris per kg och väljer därefter.

 

Vad är Whey Protein

Vasslet får man fram som en restprodukt av osttillverkning. När man tillverkar ost från mjölk så tillsätter man ett en blandning av enzym som kallas för löpe. Löpet skiljer ut kaseinet och mjölkfettet från vasslet. Sedan kan man filtrera vasslet och torka för att uppnå olika halter av protein.

Whey protein även kallat Vassle protein är protein med snabbt upptag som kroppen har lätt att ta upp.
Vassleprotein kan fördelas i tre olika benämningar (se nedan)

 

Whey protein koncentrat

Detta är den enklaste formen av proteinpulver och även den mest vanligt förekommande.
Ett vassleprotein Koncentrat innehåller oftast en proteinhalt upp till 80%. Denna form innehåller även laktos.

 

Whey protein Isolat

Denna form är i högre grad renat/filtrerat än ett koncentrat och innehåller oftast 85-90% rent protein och är även laktosfritt. Whey Protein isolat har även ett snabbare upptag än koncentrat. Ett så kallat ISO Whey protein passar dig som vill ha ett proteinpulver för känslig mage.

 

Whey protein Hydrolysat

Är den renaste/mest filtrerade formen av proteintillskott.
Hydrolyserat protein är förspjälkade proteiner, dvs där långa kedjor av aminosyror har brutits ned till kortare, för att underlätta och påskynda upptaget. Detta har oftast en renhet på 85-96

Vill du läsa mer om proteinpulver klickar du här

Läs mer
Produkter
12 36 72
Totalt 42 poster
Sida 1 av 2
1 2

POPULÄRT JUST NU

 • från 59 SEK
 • Star Nutrition
  från 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Linnex
  138 SEK
  ( 179 SEK )
 • från 20 SEK
 • från 119 SEK
 • Universal Nutrition
  699 SEK
 • 599 SEK
  ( 714 SEK )
 • 429 SEK
  ( 449 SEK )
 • 139 SEK
  ( 159 SEK )
 • Customer Location

  Select your preferred currency below.