Beta-Alanin | atletbutiken.com
  Hem » KOSTTILLSKOTT » Aminosyror » Beta-Alanin

Beta-Alanin

Beta-Alanin SELFVilken effekt har beta alanin

Beta-Alanin är en icke essentiell aminosyra och den enda naturligt förekommande beta aminosyran. När du tränar hårt och intensivt förbrukas det mer energi än vad kroppen kan producera. Detta leder till mjölksyra i musklerna. Följden av hård ansträngning gör att kroppen inte hinner transportera bort mjölksyran från musklerna som då fungerar sämre. Tillskott av beta-alanin optimerar nivåerna av karnosin och minskar ansamlingar av mjölksyra i musklerna under träningen, vilket ökar maxkapaciteten och fördröjer tiden till utmattning.
Med en ökad tillgång av karnosin ökar muskelns aeroba och anaeroba träningskapacitet. Karnosin har en buffertkapacitet i muskelcellen och minskar försurning av musklerna genom att buffra vätejonerna som uppkommer vid hård träning.
Att förse kroppen med extra beta-alanin ökar alltså karnosinnivåerna i musklerna, förbättrar styrkan och uthålligheten.

 

Är beta alanin farligt. Vad är det som kliar/sticker när jag använder beta alanin

Stickningarna som kan uppkomma vid intag av beta-alanin är helt ofarliga. Det är något som på svenska heter Paresti (känsla av stickningar). Det beror på höga halter av beta-alanin i blodet och effekten kommer ca 20 minuter efter intag och brukar hålla i sig ca 1,5 h.
Det är väldigt olika hur man reagerar på beta-alanin, men ”stickningarna” har ingenting med inlagringen att göra. Du har alltså lika bra effekt av beta-alanin oavsett det kliar eller inte.

Beta alanin säljs i både pulverform och som kapsal.

Läs mer
Produkter
12 36 72

Customer Location

Select your preferred currency below.