Hem » KOSTTILLSKOTT » Gainer

Gainer

Gainer - Det optimala kosttillskottet för viktuppgång, muskeltillväxt och bättre återhämning. Många refererar ordet gainer med viktuppgång, men faktum är att rätt sorts gainer är det optimala att inta efter träningen om du vill bygga muskler. En gainer innehåller både protein och snabba kolhydrater (ibland även vitaminer, minerlaer och en del fett) som är de kanske det allra viktigaste att få i sig efter ett träningspass för att förindra muskelnedbryning. När du tränar hårt bryter du ner kroppen, det vill säga att muskelfibrer går sönder och struntar man i att förse kroppen med rätt bränsle efter träning kommer man i stället få en motsatt effekt eftersom kroppen kommer behöva bryta ner musklerna för att få tillgång till energi istället. Även om du inte vill gå upp i vikt kan alltså en gainer med fördel användas som återhämtningsdryck efter träningspasset.

Det tar längre tid att återhämta sig från ett stenhårt träningspass på gymmet än från ett medelmåttigt styrkepass på gymmet. Hur snabbt du återhämtar dig beror på en mängd faktorer såsom ämnesomsättning, ålder, kost, sömn och så vidare. Att inta en gainer direkt efter träning kan därför vara mycket gynsamt för återhämtningen om du vet med dig att det kommer att dröja innan du kan fylla på med mat.

 

Gainer för viktökning och muskelökning

De flesta av oss känner säkert redan till att det är bra att få i sig protein efter ett träningspass, men det är inte alla som vet att det kan vara gynsam att inta sina proteiner tillsammans med snabba kolhydrater. Är du en av dem som vill gå upp i vikt och lägga på dig maximalt med muskelmassa? Då kan en gainer vara precis vad du behöver. De snabba kolhydraterna i en gainer hjälper dig att öka ditt kaloriintag relativt enkelt och på så vis även gå upp i vikt snabbare. Det är dock viktigt att poängtera att intag av gainer inte per automatik genererar en viktuppgång, utan att det beror på hur mycket kalorier du får i dig över dygnet. En gainer kan även med fördel intas som mellanmål.

Läs mer
Produkter
12 36 72

Customer Location

Select your preferred currency below.

NO HIDDEN FEES. SHIPPING INCLUDES ALL TAXES AND FEES