Gainer, Köp Mass Gainers För Viktökning Här - Atletbutiken
  Hem » KOSTTILLSKOTT » Gainer

Gainer & Gainers

Gainer eller också mass gainers som det brukar kallas är oftats en sammansättning av kolhydrater, fett och protein i pulverform. Då pulvret innehåller mycket fett och kolhydrater kan man kalla detta en riktig kaloribomb. Gainers är anppassade för dig som önskar en viktökning eller att ligga på överskott för att ge din kropp och muskler maximalt med energi för att bygga muskler. Det är denna sammasättning som gjort att en gainer även kallas mass gainer då namnet spelar på att ge dig så mycket viktmassa som möjligt.

 

Vad är en mass gainer

Gainer - Det optimala kosttillskottet för viktuppgång, muskeltillväxt och bättre återhämning. Många refererar ordet gainer med viktuppgång, men faktum är att rätt sorts gainer är det optimala att inta efter träningen om du vill bygga muskler. En gainer innehåller både protein och snabba kolhydrater (ibland även vitaminer, minerlaer och en del fett) som är det allra viktigaste att få i sig efter ett träningspass för att förindra muskelnedbryning. När du tränar hårt bryter du ner kroppen, det vill säga att muskelfibrer går sönder. Struntar man i att förse kroppen med rätt bränsle efter träning kommer man i stället få en motsatt effekt, eftersom kroppen kommer behöva bryta ner musklerna för att få tillgång till energi istället. Även om du inte vill gå upp i vikt kan alltså en gainer med fördel användas som återhämtningsdryck efter träningspasset.

Det tar längre tid att återhämta sig från ett stenhårt träningspass på gymmet än från ett medelmåttigt styrkepass på gymmet. Hur snabbt du återhämtar dig beror på en mängd faktorer såsom ämnesomsättning, ålder, kost, sömn och så vidare. Att inta en gainer direkt efter träning kan därför vara mycket gynsamt för återhämtningen om du vet med dig att det kommer att dröja innan du kan fylla på med mat.

 

Bästa gainer för att gå upp i vikt och för muskelökning

De flesta av oss känner säkert redan till att det är bra att få i sig protein efter ett träningspass, men det är inte alla som vet att det kan vara gynsamt att inta sina proteiner tillsammans med snabba kolhydrater. Är du en av dem som vill gå upp i vikt och lägga på dig maximalt med muskelmassa? Då kan en gainer vara precis vad du behöver. De snabba kolhydraterna i en gainer hjälper dig att öka ditt kaloriintag relativt enkelt och på så vis även gå upp i vikt snabbare. Det är dock viktigt att poängtera att intag av gainer inte per automatik genererar en viktuppgång, utan att det beror på hur mycket kalorier du får i dig över dygnet. En gainer kan även med fördel intas som mellanmål.

 

När ska man ta gainers

Man kan säga att vilket tidpunkt du ska ta dina gainers är individuellt för alla då de flesta har olika syften med sitt energiintag. Men lite generellt kan vi säga följande beroende på målsättning.

Gainer För Viktuppgång: Önskar du att gå upp i vikt av gainer rekommenderar vi att du kompletterar ditt dagsintag med gainers mellan måltider eller direkt efter träning. Det som är viktigt att tänka på när du vill gå upp i vikt med hjälp av en gainer är att gainers är endast ett kosttillskott som kompletterar den övriga kosten. Du ska alltså inte utesluta någon mat utan dricka din gainer utöver dina måltider.

Gainer För Maximal Återhämtning: Att få i sig tillräckligt med energi och byggstenar kan vara svårt om du tränar riktigt hårt eller är en toppatlet. Detta gör att en gainer fyller ett perfekt syfte för dig då gainers är ett enkelt sätt att ge din kropp maximalt med energi till musklerna och för återhämtning till nästa träningspass. Ta din gainer direkt i samband med träningspassets slut .

Gainer För Maximal Muskeltillväxt: Gainers är det perfekta valet för din som vill bli stor och stark, att ge sin kropp de bästa förutsättningarna är vitalt för muskeltillväxt. För att dina muskler ska kunna växa maximalt är det tre faktorer som spelar in sömn, träning och kost med dessa tre ger du din kropp de bästa förutsättningarna. Givetvis kan det vara svårt att hinna med allt men med gainers kan du enkelt hålla uppe din proteinsyntes samt hålla energiintaget högt. Drick dina gainers vid behov alt direkt efter träning

Det är alltså svårt att vara generellt på när du ska ta din gainer då det ät din målsättning och syfte som spelar in främst här. Men det är även viktigt att känna till att om du dricker för mycket gainers är det väldigt enkelt att man även lägger på sig fettmassa då mass gainers innehåller så mycket kalorier per portion. Det är inte ovanligt med gainers som har över 1000kcal per portion vilket motsvarar ca 1,5 måltid.

 

Läs mer

TOPPSÄLJARE

 • Swedish Supplements
  från 359 SEK
  ( 399 SEK )
 • Strength Sport Nutrition
  365 SEK
  ( 429 SEK )
 • från 134 SEK
  ( 149 SEK )
 • 599 SEK
 • Produkter
  12 36 72

  POPULÄRT JUST NU

 • från 215 SEK
 • 629 SEK
  ( 714 SEK )
 • Sporttape
  från 49 SEK
 • från 19 SEK
 • Star Nutrition
  från 149 SEK
  ( 159 SEK )
 • från 66 SEK
  Slut i lager
 • 269 SEK
  ( 299 SEK )
 • Self Omninutrition
  319 SEK
  ( 399 SEK )
 • 238 SEK
 • 398 SEK
  ( 429 SEK )
 • Self Omninutrition
  175 SEK
  ( 219 SEK )
 • 149 SEK
  ( 159 SEK )
 • Customer Location

  Select your preferred currency below.