Hem » PERSONLIG UTRUSTNING » Gym Chalk

Gym chalk för att underlätta din träning

Det finns en hel del supplement och produkter som underlättar din träning under gympassen. Utöver rätt klädsel och hälsosamma kosttillskott, så finns det lösningar som hjälper till att hantera tunga redskap. Gym chalk härstammar från engelskan och är en produkt som vanligtvis består av magnesiumkarbonat, som vid applikation på händerna ökar greppet avsevärt. Att använda ämnet på händerna kallas populärt att ”talka”. När det kommer till det ämne som traditionellt används i gym chalk är det inga konstigheter. Magnesiumkarbonat är en naturlig mineral kallad magnesit. Tack vare detta används det till och med i många olika livsmedel och mediciner.

 

Gym chalks många användningsområden

Det är en beprövad produkt som har många användningsområden inom såväl gymnastik, crosstraining, men också tyngdlyftning. Det hjälper till att ge dig ett fast grepp om bland annat skivstänger och hantlar. Till en relativt liten kostnad får du med gym chalk en viktig försäkring som räcker länge. Även bergsklättrare använder det i stor utsträckning för att kunna få grepp på olika fasader och ytor.

 

Liquid chalk och flytande magnesium

Atletbutiken har ett stort utbud av flytande magnesium eller liquid chalk som det även kallas. Detta består av en blandning av magnesium carbonate och handsprit tillsammans med ett klumpförebyggande medel. Liquid chalk används när det är förbud mot chalkblock pga att det dammar med magnesiumblock och blir stökigare runt dig.

 

Magnesium Block för bättre grepp

Gym chalk eller magnesium block är också ett namn på klossarna som man köper med magnesium. Dessa klossar är små fyrkanter som är ihoppressad magnesium carbonate. Detta är ett effektivt hjälpmedel för att få ett bättre grepp runt skivstången eller när du gör pullups. Fördelen med magnesium block är att du inte behöver vänta på att det ska torka jämfört med liquid chalk. Gym chalk lämpar sig därför inom crossfit och tyngdlyftning där du inte har tid att vänta på att det ska torka.

Läs mer
Produkter

Customer Location

Select your preferred currency below.