Hem » PERSONLIG UTRUSTNING » Knäskydd

När ett knäskydd behövs

När behöver man egentligen ett knäskydd? Oftast är det när du redan har drabbats av en knäskada och du behöver stöd vid träning. Olika skador kan kräva olika skydd, men det finns också något som heter universalskydd - ett skydd som passar alla.

Dock är det nog alltid bättre att ha ett knäskydd anpassat för just för dina knän. Alla kan drabbas av knäskador. Därför finns det skydd för både vuxna och barn. När du väljer knäskydd ska du skaffa dig en modell som ger dig bra stöd trots smärta. Knät ska fungera normalt oavsett skada eller obehag. Ett passande stöd ska även kunna lindra din smärta. Vid aktivt idrottande människor med tidigare knäskador rekommenderar vi en investering i skydd som motverkar skadorna. I vissa fall behövs det en konsultation med en läkare för att skaffa rätt stöd och skydd. Sedan är det bara att välja en modell ur vår kollektion.

 

Passande knäskydd och Knee Sleeves

Som vi skrev tidigare ska ett knäskydd passa en eventuell skada men även sporten du utövar. Till exempel, om du är tyngdlyftare som gör djupa knäböj ska dessa aldrig göras utan skydd. Stöd för djupa knäböj tillför stabilitet och värme, något som underlättar idrottaren.

Är du till exempelvis en löpare kan det hända att du lider av löparknä. Löparknä är en vanlig skada bland elitidrottare, men kan även upptäckas bland folk som motionerar endast för hälsans skull. Själva skadan är egentligen en mekanisk irritation där senan på knäts utsida överbelastas och man har ont när man springer. Risken för löparknä ökar när du springer i uppförsbackar eller ojämnt underlag. Om du plötsligt bestämmer dig för att träna mer än vanligt kan detta förvärra skadan. För just löparknä finns det passande skydd man kan hitta i vår butik. Som vanligt rekommenderar vi att du genomgår en undersökning innan du väljer passande produkt ur vårt produktsortiment.

 

Så väljer du rätt knäskydd bland våra produkter

Vi erbjuder ett stort produktsortiment av skydd. Men hur väljer du rätt?

Innan du ens går in på att välja rätt knäskydd ska du veta att ett skydd aldrig kan lösa bakomliggande orsaker till smärta. Stöd eller skydd kan även leda till begränsning av dina rörelser. Upptäcker du att skyddet inte hjälper dig ska du absolut besöka och rådfråga en läkare.

Hur väljer du rätt skydd? Först och främst bör du veta vilken sport du ska använda skyddet. Knäskyddet anpassas även till eventuella skador du vill mildra med skyddet. Till exempel kan du välja ett tjockare skydd om du vill ha ett större lager med mer stöd runt knäleden. Ett tjockare tryck ger tydligare tryck runt musklerna. Det i sig gör det lättare att avgöra hur mycket muskelkraft du använder. Vill du ha en tunnare variant kan den fungera som bra stöd med en lägre grad av tryck.

 

IPF Godkända Knee Sleeves

Atletbutiken har ett stort utbud av olika knäskydd för styrkelyft. För att du ska kunna få tävla med knee support i styrkelyft måste de vara godkända enligt IPF. De som är mest populära bland utövare inom styrkelyft är SBD Knee Sleeves. Dessa är 7mm tjocka och har en konisk form, den konoska formen gör att knäskydden sitter tight runt knäleden. Titan Supprt Systems har även ett par knäskydd som är IPF godkända, dessa heter Titan Yellow Jacket. Titan Yellow Jacket Sublimated är något hårdare i materialet än SBD och på så vis ger de även lite mer kraft i bottenläget.

Läs mer
Totalt 25 poster
Sida 1 av 3
1 2 3

Customer Location

Select your preferred currency below.