Hem » PERSONLIG UTRUSTNING » Liniment

Liniment - för att förhindra muskelvärk

Många lider av muskelvärk utan att göra något åt detta. Liniment är ett sätt att hjälpa att lindra smärtan. Det funkar både vid muskelinflammationer och muskel- och ledsmärtor. Det är inte enbart professionella idrottare som använder sig av liniment för att förhindra smärta i muskler och leder. Det är något som alla borde ha i sitt hem för att göra vardagen bättre. Det används heller inte enbart för att förhindra smärta utan även om du har en förkylning eller blivit biten av en insekt. Om du har små barn är det viktigt att vara försiktig eftersom det är en kraftfull kräm.

Du kan kolla igenom vårt sortiment för olika liniment och vad dessa är bra för och vilken som kommer att passa dig bäst. Kom dock ihåg att om din värk inte försvinner är det värt att kontakta en läkare. Krämen kan hjälpa till att göra vardagen enklare, men det är viktigt att kolla om det finns något mer allvarligt fel.

 

Hur funkar liniment?

Liniment är en salva som du masserar in i huden där du har ont. Det kan hjälpa vid muskelvärk, ryggont, svullnad och stukningar. Du kan göra detta själv eller be någon om hjälp om du inte kan nå området som gör ont. Med viss värk krävs det inte att du masserar in på stället du har ont, utan allt som krävs är att du tar på ett lager eller två och det verkar snabbt. Krämen ger en värmande eller kylande känsla i huden som är behaglig, speciellt när du har ont. En annan fördel är att krämen har mentol vilket ger en uppiggande effekt. Detta är något som du kan använda dig av dagligen vid behov utan några negativa effekter.

 

Vad för liniment behöver jag?

Olika sorter av liniment har olika substanser för att hjälpa dig att lindra smärtan. Vissa är starkare än andra beroende på hur svår din smärta är. Ett populärt val är Tigerbalsam som har använts sedan tidigt 1900-tal. Tigerbalsam innehåller både kamfer och mentol som gör att blodcirkulationen stimuleras. Linnex kommer i både kräm och i stick. Det är ett annat starkt liniment och detta innehåller också flera olika aktiva ämnen. När du använder dig av denna är det därför rekommenderat att du enbart använder den på ett litet område. Linnex Stick motverkar värk och smärta och är antiinflammatoriskt och ökar dessutom blodcirkulationen. Detta är ett populärt val bland människor eftersom det verkar länge. Rock Sauce Chill är en kräm som ger en kylande känsla. Denna innehåller 6 % menthol, Arnica och även Aloe Vera. Detta hjälper dig att motverka svullnad och hudirritation.

Läs mer

TOPPSÄLJARE

 • 138 SEK
  ( 179 SEK )
 • 109 SEK
  ( 159 SEK )
 • 153 SEK
  ( 179 SEK )
 • Customer Location

  Select your preferred currency below.