Läs om BCAA - atletbutiken.com

BCAA

BCAA är ett av de bästa kosttillskotten du kan använda för msuskeltillväxt, fettförbränning och uthållighet. Grenade aminosyror (BCAA) tas upp av kroppen extremt snabbt jämfört med vanligt vassleprotein.

 

VAD ÄR DÅ BCAA?

BCAA står för Branched-chained amino acid (grenade aminosyror) och innefattar de tre aminosyrorna l- leucin, l-icoleucin och l-valin. De tre komponenterna är essentiella aminosyror, som kroppen inte kan skapa själv. Du måste med andra ord få i dig dem via kosten och kosttillskott, BCAA har visat sig ha en mycket positiv effekt på musklernas proteinsyntes och muskeltillväxt.

 

BCAA OCH STYRKETRÄNING

Att öka prestationsförmågan när det kommer till styrketräning är något många vill uppnå eftersom ökad prestation även innebär ökad muskeltillväxt.
BCAA har i flera studier visat sig vara en potent prestationshöjare och fungerar som en utmärkt energikälla för arbetande muskler på grund av dess unika metabolism. Eftersom BCAA även ökar fettoxidationen kan du dessutom träna hårdare utan att bli trött i och med att de ökade energibehoven blir mätta. BCAA passar både vidd högintensiv träning och uthållighetsträning.
Glykogen finns som lagrade kolhydrater i muskelvävnaden och fungerar som bränsle för musklerna under träning. BCAA hjälper kroppen att spara på glykogen under träningen och kan på så vis fungera bra som prestationshöjande och orka det där ”lilla extra”.

 

EFFEKTEN PÅ HORMONER

För att bygga större muskler är det viktigt att kroppens hormonbalans fungerar eftersom de har en stor inverkan på hur mycket större muskler man kan bygga. De som spelar störst roll när det kommer till muskeltillväxt är testosteron, insulin och tillväxthormon. BCAA har visat sig ha en positiv effekt på kroppens utsöndring av dessa tre.
BCAA boostar halterna av testosteron när det intas innan träning. Testosteronnivåerna höjs naturligt under intensiv styrketräning och sjunker till normalnivå efter träningen igen. Vid intag av BCCA innan träning håller sig testosteronnivåerna högre under än längre tid, vilket kan vara fördelaktigt för att maximera muskeltillväxten.
En annan positiv aspekt är att insulinkänsligheten har visat sig öka vid intag av BCCA, vilket är fördelaktigt vid viktminskning och hjälper din kropp att lättare tappa fett och samtidigt bygga muskler samt motverka diabetes.
BCAA är ett säkert och effektivt sätt att manipulera hormonerna i kroppen naturligt för att kunna maximera resultaten på gymmet.

 

Här hittar du våra BCAA produkter


Customer Location

Select your preferred currency below.